Cremeren in een dierenkist

Individuele of gezamenlijke crematie
Wilt u uw geliefde huisdier laten cremeren? Dan kunt u kiezen voor een individuele of gezamenlijke dierencrematie. Bij een individuele crematie wordt alleen uw hond, kat, konijn of vogel gecremeerd. U krijgt de as van uw eigen huisdier mee naar huis. Bij een gezamenlijke crematie worden meerdere dieren tegelijk gecremeerd en ontvangt u de as van verschillende dieren. Een individuele crematie is een persoonlijkere dierenuitvaart, maar daardoor ook iets duurder dan een gezamenlijke crematie.

Crematie bijwonen
In sommige crematoria kunt u de crematie bijwonen. Dit is een emotioneel en aangrijpend moment. Wij raden u aan het dier in een dierenuitvaartkist te leggen en deze voorafgaand aan de crematie samen met uw familieleden of vrienden te sluiten. Zo neemt u waardig afscheid van uw dierbare viervoeter. Het hout van de dierenkist zorgt voor een gecontroleerd en schoon verbrandingsproces. Bij een individuele crematie krijgt u de as van uw huisdier mee als aandenken.

VoordierenVrienden
Een aantal dierencrematoria hebben zich al aangesloten als VoordierenVriend:
- Dierencrematorium het Hoeksche Hof in Numansdorp is een VoordierenVriend. Bij dit dierencrematorium zijn onze kisten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.hethoekschehof.nl of bel voor een afspraak met 0186-680919.
- Ook bij Dierencrematorium Heerhugowaard kunt u terecht voor een waardig afscheid van uw trouwe viervoeter. Voor de crematie kunt u in de opbaarruimte met uw familie of vrienden de dierenkist sluiten. Bent u in Noord-Holland woonachtig en op zoek naar een dierencrematorium bij u in de buurt? Bezoek de website van Dierencrematorium Heerhugowaard: www.dierencrematoriumheerhugowaard.nl of bel voor een afspraak met 0226-420817.

Een waardig afscheid voor